GEMEENTELIJKE GROENDAK PREMIE

Het nut van groendaken wordt erkend door diverse Vlaamse steden. Raadpleeg zeker en vast het portaal 'premiezoeker' om na te gaan of uw gemeente een subsidie voor groendaken voorziet. (u vindt ‘groendak’ onder de rubriek ‘plaatsen, verbeteren of vervangen van…’ > ‘dak’). De voorwaarden voor de premie kunnen verschillen van gemeente tot gemeente.

In steden als Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Ieper en Mechelen maak je er alvast aanspraak op!

Voor groendaken die aangelegd worden door ons team, helpen wij u graag met raad en daad bij het indienen van het subsidiedossier mocht dit van toepassing zijn. Indien u verdere vragen heeft omtrent subsidies, is het aangeraden uw gemeente te contacteren.


 

VLAAMSE RENOVATIEPREMIE

Door een groendak of daktuin te voorzien, verhoog je de thermische isolatiewaarde van uw dak. Om deze reden kan je de kosten voor de aanleg van een groendak, in rekening brengen bij het aanvragen van uw Vlaamse renovatiepremie.

De Vlaamse renovatiepremie is opgesplitst in 4 categorieën, categorie 2 omvat alle dakwerken van uw woning. Hieronder valt ook de aanleg van een groendak. Als u minimaal €2500 (excl. btw) aan facturen kan voorleggen, kan u eenmalig 20% of 30% van uw investering terugvorderen als subsidie. Voor meer informatie raadpleeg je best onderstaande website.

 
 
 
 
 

Geen recht op een premie?

Desondanks blijft de investering in een groendak ook zonder subsidie op lange termijn terugverdienbaar. Uw dakbedekking gaat immers minstens dubbel zo lang mee en u geniet van de isolerende effecten en het verhoogde comfort. De niet-financiële aspecten van een groendak zijn daarenboven niet in geld uit te drukken, deze kan u hier ontdekken.

Laat je overtuigen Door een groenere toekomst voor onze kinderen!

 
groendaksubsidie.jpg