Intensieve daktuinen en groendaken te Gent

Naturoof zorgde voor het begroenen van alle zichtbare daken op het nieuwe woonzorgcentrum 'Zilversterre' te Gent, inclusief een toegankelijke daktuin bovenaan. Op het -1 kijken de medewerkens van het keukenteam voortaan uit op een 'Engelse koer' in plaats van een betonwand. Op het gelijkvloers werd er een binnentuin gecreƫerd, voorzien van zitbanken en een speels waterelement, bovenop de ondergrondse garages. Verder werden er op het 1ste, 2de en 3de verdiep enkele daken voorzien van een sedumdak.

Het visitekaartje van dit state of the art woonzorgcentrum is natuurlijk hun prachtige daktuin op het bovenste verdieping. Deze is voorzien van verschillende meerstammige bomen en twee gazons afgebakend door zones met vaste planten en bloeiaccenten. Gezien de daktuin vrij toegankelijk is voor de bewoners en bezoekers werd deze rondom voorzien van een balustrade. Hier werd geopteerd voor het type 'Skygard', waarbij gebruik wordt gemaakt van het substraatpakket als ballast. Gezien er geen perforaties van de dakdichting zijn, is de kans op lekken minimaal en dient er minder rekening gehouden te worden met detailafdichtingen.