Volwaardige daktuinen kunnen een gazon, vaste planten, bomen, wandelpaden, terrassen en nog veel meer bevatten. Door daktuinen te voorzien, creëren we in feite extra ruimte, want grondoppervlaktes worden dubbel benut. Zo kan een 'daktuin' zich perfect op het gelijkvloers bevinden, op het dak van een ondergrondse kelder of parking. Maar ook bovenop de hoogste verdieping, als toegankelijke extra ruimte om te bewegen, lunchen en ontspannen. Een grondige studie en ontwerp zijn hier wel noodzakelijk. Door het grote opbouwgewicht moet de daktuin vanaf het begin opgenomen worden bij het ontwerp van het gebouw. Verder dient de noodzaak van een irrigatiesysteem of verlichting onderzocht te worden. Gezien daktuinen meestal toegankelijk zijn voor publiek, dient er nagedacht te worden over een collectieve valbeveiliging.

Indien gewenst kan Naturoof instaan voor de totaalaanpak van uw project. Vanaf het ontwerp kunnen wij u bijstaan met het nodige advies, het opmaken van ontwerpplannen, beplantingsplannen tot de feitelijke aanleg. Hierbij starten wij met het plaatsen van alle nodige onderlagen voor een goede werking van uw daktuin te verzekeren. Vervolgens leveren en plaatsen wij alle substraten, beplantingen, terrassen (hout, beton of keramisch), balustrades, wandelpaden, irrigatiesystemen, andere technieken etc.

 
 
daktuin.png
 
 

+ een stuk ‘puur natuur’ midden in de ‘stadsjungle’

+ ruimte om te ontsnappen aan de drukke steden

+ grote keuze aan beplanting en bomen

+ irrigatiesysteem noodzakelijk

+ groot opbouwgewicht vanaf 300 kg tot ...

+ aanleg terrassen en wandelpaden mogelijk

+ periodiek onderhoud vergelijkbaar met gewone tuin

 

Ontdek de diverse mogelijkheden

Onderstaande items geven een mooi beeld van wat er allemaal mogelijk is op een daktuin. Heeft u een idee, maar weet u niet of dit praktisch realiseerbaar is? Neem dan zeker contact met ons op. Naturoof werkt graag samen met u een ontwerp op maat uit, om steeds het maximaal mogelijke uit uw daktuin te halen.

DAKTERRASSEN

DIVERSE

SKYGARD

PLANTENBAKKEN

AFSLUITINGEN