ADVIES

Bij de aanleg van een groendak of daktuin moet er met veel zaken rekening gehouden te worden. Wij staan u graag bij tijdens dit ontwerptraject. Zo wordt er in samenspraak met de stabiliteitsingenieur onderzocht op waar welke opbouwgewichten maximaal mogelijk zijn. We overlopen samen met u wat uw verwachtingen zijn en wat er allemaal mogelijk is, hierbij rekening houdend met de huidige wetgeving en bouwvoorschriften. Wenst u uw daktuin te kunnen betreden, dient er een terras of ander meubilair voorzien te worden? Eventuele afsluitingen of plantenbakken kunnen voor de nodige privacy of als windscherm dienen.

Vervolgens houdt onze tuinarchitect tijdens het ontwerp rekening met uw verwachtingen en behoeften, de concrete situatie en jouw budget.

3D Visualisatie dakterras aan de zeedijk

3D Visualisatie dakterras aan de zeedijk

 

ONTWERP

Voor het volledige ontwerp van uw groendak of daktuin kan u ook bij ons terecht. We hebben een tuinarchitect in huis die al uw wensen kan aftoetsen en omzetten naar een overzichtelijk plan, eventueel gecombineerd met een 3D-visualisatie.

Bij het opmaken van een uitvoeringsplan bieden wij u een technisch overzicht aan van uw toekomstige daktuin: in welke materialen worden eventuele wandelpaden of terrassen voorzien, is een irrigatiesysteem noodzakelijk, dient er verlichting voorzien te worden, etc.

Rekening houdende met het toegelaten opbouwgewicht, de oriëntatie en mate van blootstelling aan wind wordt in samenspraak de keuze van beplanting bepaald die mogelijk is op uw dak. Vanzelfsprekend houden wij ook rekening met de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid van uw groendak of daktuin. Op deze manier kan een volledig beplantingsplan opgemaakt worden met telkens foto’s van alle voorziene planten.

Klik op het plan om uit te vergroten.